Aanschuifdiners

Bij onze filosofie ‘Gezonde bodem, gezonde planten, gezonde mensen’ hoort natuurlijk lekker eten en drinken. Om je te laten proeven dat de biologische producten uit het eigen Voedselbos en Zeeuwse Akker écht anders smaken, stap je binnen in de landelijk ingerichte kookschuur of buiten in het Voedselbos voor een onvergetelijke eetervaring. Hier worden regelmatig aanschuifdiners georganiseerd – de diners worden bereid met producten van eigen oogst en uit de streek. Neem plaats aan de lange tafels, waar een overheerlijk diner voor je geserveerd wordt en geniet samen van een gezellige avond.

Data

  • zaterdag 25 mei 2019
  • zaterdag 29 juni 2019
  • zaterdag 31 augustus 2019
  • zaterdag 21 september 2019
  • zaterdag 26 oktober 2019

We serveren een luxe 5-gangendiner inclusief aperitief, bijpassende biologische wijnen en koffie of thee voor € 65 per persoon.
Welkom vanaf 18.00 uur. Ontvangst met aperitief en rond 18.30 uur gaan we samen aan tafel.

Reserveren

Laat ons aantal gasten en datum weten via info@voedselbrongraauw.nl.

 

Kookworkshops

We gaan op ontdekkingsreis in het voedselbos. Samen wandelen we door de eetbare tuin en verzamelen we ons voedsel wat wij daarna onder begeleiding van
Foodsteps samen klaarmaken en eten in de kookschuur. In het voedselbos Graauw zijn bijna alle planten eetbaar. De jonge blaadjes van de lindeboom kan je verwerken in salades. Sassafras smaakt naar citroen, van rozenbottel kan je een heerlijke compote maken. De bloemen van de Japanse kwee smaken naar amandelen. De vruchten van de viburnum (schapenbes), smaken naar chocolade en banaan. Silene kruid is heerlijk in salades. De oerprei heeft prachtige paarse eetbare bloemen. De gele bloemen van de rucola versieren je salades. In elke jaargetijde staan er planten in bloei die je smaakzintuigen prikkelen en je uitdagen om een gerecht te verzinnen waarin ze tot hun recht komen. We gebruiken natuurlijke, biologisch geteelde producten om het eten te bereiden.

Data

  • zaterdag 11 mei 2019 van 13 tot 18 uur (aanmelden voor 1 mei)
  • zaterdag 15 juni 2019 van 13 tot 18 uur (aanmelden voor 7 juni)

Je krijgt een rondleiding in het voedselbos en ontdekt nieuwe eetbare planten. Je leert koken met onbewerkte seizoensproducten en je leert over voeding en de effecten ervan in je lichaam. € 50 per persoon. Incl. de maaltijd en koffie en thee. Workshopleiders: Jean Elmont is natuurvoedingsadviseuse en kok met Jos Willemsen is landschapsarchitect en ontwerper van het voedselbos.

Interesse?

Aanmelden via foodstepsbyjean@gmail.com

Aanschuifdiner Voedselbron GraauwAanschuifdiner Voedselbron Graauw
Aanschuifdiner Voedselbron Graauw
Aanschuifdiner Voedselbron Graauw
Aanschuifdiner lange tafels voedselbron graauw
aanschuifdiner bij Voedselbron Graauw Zeeland
eten uit het voedselbos bij Voedselbron Graauw Zeeland
aanschuifdiner bij Voedselbron Graauw Zeeland
Aanschuifdiner Voedselbron Graauw